Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Diş Hekimi Serap Şimşek

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Diş Hekimi Serap Şimşek

Ankara Gömülü ve Yirmilik Diş Çekim Merkezi


2006 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Aynı yıl uzmanlık eğitimime başlayarak 2011 yılında Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı unvanını alarak mezun oldum. Uzun yıllar bir kamu hastanesinde tek Ağız Diş ve Çene Cerrahisi uzmanı olarak binlerce hastanın sayısız cerrahi operasyonlarını gerçekleştirdim. Şu anda kendi kliniğimde hastalarımı tedavi etmeye devam ediyorum.

Meslek hayatınızı ve neden bu mesleği seçtiğinizi anlatır mısınız?

Lise yıllarımdan itibaren sağlık alanında eğitim almak istedim. İnsan ilişkilerimin yanısıra el becerisi yönümün kuvvetli olması beni diş hekimliği bölümüne yönlendirdi. Öğrenciliğim sırasında en çok Cerrahi bölümü ilgimi çekti. Öyle ki 4. ve 5. Sınıfın yaz tatillerinde bile Cerrahi kliniğinde çalıştığımı hatırlıyorum. Haliyle uzmanlık eğitimi için de Cerrahi bölümünü tercih ettim. Mesleğimi ve uzmanlık alanımı çok severek yapıyorum.

Kliniğinizde hangi işlemleri uyguluyorsunuz? 

Kliniğimizde en çok uygulanan tedavilerin başında implant uygulamaları, gömülü diş operasyonları, çene eklem hastalıklarını tedavileri, masseter botoksu, çene kist ve tümörleri, sinüs cerrahileri gelmektedir. Bunların yanı sıra diğer tüm diş tedavileri, diş beyazlatma ve diğer estetik uygulamaları da gerçekleştirmekteyiz.

Diş ile alakalı sorun çeken insanlar doğru diş hekimini bulmaktan bahsederler. Sizce doğru diş hekimi diye bir şey var mı? Eğer varsa nasıl seçilmelidir?

Elbette doğru diş hekimi; mesleki olarak yeterli bilgi ve beceriye sahip olan, hastaya doğru teşhis koyarak uygun tedaviyi gerçekleştiren, bu sırada da hasta ile empati kurarak geliştirdiği olumlu ilişkiler ile hastanın tedavi sürecini en az korku ve stres ile tamamlamasını sağlayan kişidir. Bu özellikleri gördüğü zaman hasta haklı olarak doğru diş hekimini bulduğunu düşünüyor.

Tedaviye gelen hastalarınız arasında Dentofobia (dişçi fobisi) korkusu olanlar için herhangi bir önleminiz var mı?

Hastaların tedavi aşamalarında her konuda bilgilendirilmesi, hekime güven duyması diş hekimi fobisinin azaltılmasında önemli bir faktördür. Ancak buna rağmen bu fobi nedeniyle tedavi olamayan hastalarımızın tedavileri anlaşmalı bir merkezde sedasyon ve genel anestezi ile gerçekleştirilmektedir.

Sizce ülkemizde insanlar dünyaya oranla dişlerine iyi bakıyor mu? Diş bakımı için olmazsa olmaz unsurlar nelerdir?

Ülkemizde diş bakımı ve ağız sağlığına verilen önem yeterli olmamakla beraber giderek artış göstermektedir. Diş fırçalama, diş ipi kullanma gibi temel ağız bakım yöntemleri kadar beslenme şekli de ağız sağlığının korunmasında etkilidir. Hazır gıdaların özellikle de şekerli ve yumuşak besinlerin fazlaca tüketilmesi bebeklik döneminden itibaren diş çürüklerinde önemli bir artışa neden olmaktadır. Son olarak da 6 ayda bir düzenli diş hekimi kontrolünü mutlaka öneriyorum.  

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.




Serap Şimşek - DoktorTakvimi.com
Whatsapp Bilgi!
Bilgi ve Randevu!